Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Η τέχνη ως πηγή δημιουργικότητας.


Η τέχνη μπορεί να κάνει πολλά. Μπορεί να ωθήσει τον άνθρωπο να αλλάξει εσωτερικά, να ηρεμήσει, μπορεί ακόμα να θεραπεύσει το άτομο, την κοινωνία και τον κόσμο ολόκληρο. Οι εικόνες και οι μορφές που δημιουργούνται πάνω στον μουσαμά ή στο χαρτί επιδρούν βαθιά και ευεργετικά, είναι μια πηγή αυτογνωσίας, μια απίθανη πηγή σοφίας και ευημερίας.

Η ανάγκη για τη δημιουργία είναι μέσα μας πάντα. Ακόμα κι αν δε ζωγραφίζατε καθόλου για χρόνια. Η ικανότητα αυτή δεν χάνεται με την ηλικία. Πήραμε αυτό το δώρο σαν εκ γενετής δικαίωμα, είναι η ζωτική μας ενέργεια και δύναμη. Το δώρο αυτό δεν απαιτεί από μας να δημιουργούμε τέλεια έργα τέχνης για μουσεία, αλλά απαιτεί από μας να είμαστε ο ίδιος μας ο εαυτός, που εκφράζει την προσωπικότητά του. Δημιουργικότητα είναι η συμβολική έκφραση της ψυχής μας με όλα τα ατελείωτα χρώματα και τις μορφές της.

Στα μαθήματα θα μάθετε πώς να ξυπνήσετε τις δυνατότητές σας και να βοηθήσετε να εμφανιστεί η σοφία της ψυχής σας. Ακόμα και όταν εσείς δεν πιστεύετε στις ικανότητές σας στην ζωγραφική, αυτό δεν θα μας εμποδίσει να ξεκινήσουμε μαζί ένα ταξίδι.  Με ένα μολύβι και πινέλο θα κάνετε πολλές ανακαλύψεις, θα αλλάξετε και στο τέλος θα αισθάνεστε ανανεωμένοι και γεμάτοι ζωή. Φαντασίες, όνειρα, δημιουργικός παλμός – είναι οι απαντήσεις της ψυχής μας στην ερώτηση: τι είμαστε εμείς στην πραγματικότητα και τι μπορούμε να είμαστε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου